Behandeling

Een veel gebruikt woord bij JJC. Maar wat houdt ‘behandeling’ eigenlijk in?

Uw zoon of dochter heeft een eigen behandelplan dat samen met

hem/haar en met u wordt opgesteld. Daarin staat wat goed gaat, wat minder goed gaat en welke stappen nodig zijn voor verbetering van de situatie.

De basis is een gezond en regelmatig leefpatroon met aandacht voor de dagelijkse dingen, onderwijs en vrije tijd. Dit lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar bij veel jongeren lukt dit niet meer als de problemen te groot worden.

In het opnamegesprek bepalen we samen welke behandeling goed bij jullie past. We maken afspraken over de eerste fase van de behandeling en gaan direct aan de slag. Zolang uw kind bij JJC verblijft, werken de medewerkers met uw kind en met u aan de doelen uit het plan. De doelen vertalen we in kleine en overzichtelijke opdrachten waardoor het zelfvertrouwen steeds verder groeit.